Výběrové řízení na studijní pobyty Erasmus+

Ústav české literatury a komparatistiky vyhlašuje doplňkové výběrové řízení na studijní pobyty v programu Erasmus+ na LS akademického roku 2020/2021. Jsou vypsána tato místa:

Universität Wien 4 5 Bc., NMgr. Ph.D.
Universität Leipzig 1 6 Bc.
Universität Hamburg 2 10 Bc., NMgr. Ph.D.
Eberhard Karls Universität Tübingen 1 6 Bc., NMgr. Ph.D.
Justus-Liebig-Universität Gießen 1 5 NMgr.
Universität Konstanz 2 5 Bc., NMgr. Ph.D.
Leuphana Universität Lüneburg 2 5 Bc.
Hochschule für Jüdische Studien Heidelberg 2 5 Bc., NMgr. Ph.D.
University College London 2 5 Bc., NMgr.
University of Glasgow 2 5 Bc.
University of St Andrews 1 6 Bc., NMgr. Ph.D.
Università Ca‘ Foscari di Venezia 2 10 Bc., NMgr. Ph.D.
Università degli Studi di Udine 2 6 Bc., NMgr. Ph.D.
Università degli Studi di Roma ‚La Sapienza‘ 3 10 Bc., NMgr. Ph.D.
Sorbonne Université 2 9 NMgr.
Uniwersytet Warszawski 1 5 Bc., NMgr. Ph.D.
Uniwersytet Gdański 2 9 Bc., NMgr. Ph.D.
Uniwersytet Śląnski w Katowicach 2 10 Bc., NMgr. Ph.D.

Přednost ve výběrovém řízení budou mít uchazeči vyšších stupňů studia. Na místa ÚČLK se mohou přihlásit i studenti jiných oborů, upřednostněni však budou studenti ÚČLK. Pokud chtějí studenti jiných oborů vyjet přes smlouvy uzavřené ÚČKL, musejí na ÚČLK podstoupit konkurz (konkurz musejí podstoupit podle instrukcí FF UK také na domácí katedře). Pokud chce student ÚČLK vyjet na smlouvu jiného ústavu, musí se zúčastnit konkurzu na ÚČLK a získat nominaci. V závislosti na rozpočtové situaci univerzity může být výjezdové stipendium poměrným způsobem kráceno.

Výběrové řízení na ÚČLK proběhne na základě motivačního dopisu. Uveďte v něm tyto údaje:

  • jméno a příjmení, email, studijní obor a ročník studia
  • jazykové znalosti a potvrzení o nich (např. mezinárodní zkoušky z cizích jazyků, atestace z Jazykového centra, maturitní zkouška)
  • předpokládaný ročník studia v době výjezdu a dobu výjezdu (možný pouze LS)
  • maximálně tři univerzity pro zamýšlený studijní pobyt (v pořadí podle preferencí)
  • zdůvodnění, proč chcete jet na nejvíce preferovanou univerzitu (souvislost s tématem, i zamýšleným, bakalářské nebo diplomové práce a se specializací v průběhu studia, proč právě Vás by měla komise vybrat, které předměty hodláte v zahraničí absolvovat a proč)
  • výpis studijních výsledků (poskytne jej studijní referentka) a další související výsledky (např. stipendium za vynikající prospěch, publikační činnost v oboru, vystoupení na konferenci, účast na projektu, pomocná vědecká síla na ústavu)

Pohovor s uchazeči proběhne v pátek 25. září od 13.00 v místnosti č. 411. Přihlášky zasílejte nejpozději do 24. září 12:00 na adresu marie.skarpova@ff.cuni.cz. Zároveň s tím je třeba se přihlásit do on-line aplikace (https://is.cuni.cz/webapps/).

Podmínky a pravidla pro výjezd a administrativní postup je k dispozici na stránkách FF UK (Studium > Studium v zahraničí > Zahraniční výměnné pobyty > Erasmus+ > Pro uchazeče – administrativní postup). Základní informace viz též na http://erasmus.ff.cuni.cz.